Advocaat: "Hoop dat Guus wint tegen Kroatië"

11 november 2011, 09:53   Bijgewerkt: 11 november 2011, 10:01

Turkije zal zich in twee duels langs Kroatië moeten zien te knokken om een ticket voor het EK van 2012 in de wacht te slepen. Vrijdagavond staat het heenduel op de agenda. Dick Advocaat hoopt dat bondscoach Guus Hiddink er met de Turken in slaagt om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi.

Dat de keuzeheer van Rusland in dat geval dan in pot 2 belandt, waardoor het landen als Duitsland en Engeland ontloopt heeft volgens Advocaat niks te maken met zijn sympathie voor de Turken. "Is die uitslag belangrijk voor onze indeling op het EK? Dat kan mij niets schelen", laat de bondscoach van de Russen weten in het Algemeen Dagblad. "We moeten komende zomer toch onze wedstrijden winnen. Als Guus er straks naast Bert van Marwijk en ikzelf ook bij is, is dat toch geweldig?"

"Drie Nederlandse trainers op zo'n groot toernooi, daar profiteert toch iedereen van", gaat Advocaat verder. "In 2006 in Duitsland was ik coach van Zuid-Korea. Leo Beenhakker stond aan het roer van Trinidad en Tobago met Wim Rijsbergen als zijn assistent. Mario Been was scout. Marco van Basten was coach van Oranje en Guus Hiddink zat bij Australië. Dat was toch ook prachtig?"

De 64-jarige Hagenaar denkt dat Turkije een zware kluif zal krijgen aan de Kroaten. "Guus krijgt het enorm lastig, maar ik hoop uiteraard dat hij wint."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen