Wenger: "Henry sluit af als een legende"

Koen Freriks
12 februari 2012, 10:50

Thierry Henry kon na afloop van de wedstrijd tegen Sunderland rekenen op lofzangen uit alle hoeken. De Franse spits bezorgde Arsenal in blessuretijd de winst. Trainer Arsene Wenger vond het een passend einde van de huurperiode van de routinier.

"Hij heeft in de competitie zijn verhaal als legende besloten", aldus Wenger op de website van Arsenal. "Mogelijk is hij woensdag nog van waarde tegen AC Milan. Het is in elk geval zeker dat hij ons de winst heeft bezorgd tegen Sunderland, dat zeer lastig te verslaan was."

Volgens Wenger zijn topspelers ook op latere leeftijd altijd bruikbaar. "Henry heeft laten zien dat spelers van dit kaliber nooit hun klasse verliezen. Exceptioneel talent komt altijd bovendrijven. Dat zie je bij Manchester United ook. Kijk maar naar Giggs en Scholes. Bij ons is het Thierry Henry. Het is een grote luxe om hem op de bank te hebben."

Henry, gehuurd van New York Red Bulls, vliegt na de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan terug naar de Verenigde Staten. "We zullen zien of hij volgend seizoen weer terugkeert, maar misschien wil hij er zelf ook wel eens mee stoppen", lacht Wenger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen