AC Milan niet langs Catania, blamage Lazio

31 maart 2012, 22:41

AC Milan heeft puntenverlies geleden in de Serie A. De lijstaanvoerder sloot zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen subtopper Catania af op een terecht 1-1 gelijkspel. Daardoor kan nummer twee Juventus zondag de achterstand verkleinen tot twee punten. Daarvoor moet de Oude Dame thuis winnen van Napoli.

Catania deed zeker niet onder voor Milan. Het speelde met lef en veel strijd en kreeg voor rust drie goede kansen om te scoren. Zo raakte Alejandro Daro Gomez de lat. Het was echter Milan dat met een 1-0 voorsprong de pauze in ging. Robinho scoorde na 34 minuten, na een slim passje van Zlatan Ibrahimovic.

Na de doelwissel maakte Catania alsnog gelijk. Nicolas Federico Spolli trof na 57 minuten doel uit een corner. Robinho kreeg daarna nog een kans op de 1-2, maar de Braziliaan zag zijn inzet nét op tijd van de doellijn gehaald worden.

Bij Milan had Urby Emanuelson een basisplaats. Clarence Seedorf en Mark van Bommel waren vanwege blessures absent aan de kant van de Rossoneri.

Nummer drie Lazio ging verrassend onderuit bij laagvlieger Parma: 3-1. Sergio Floccari scoorde twee keer voor de thuisclub. Napoli en Udinese kunnen zondag op gelijke hoogte komen met Lazio. Ze gaan op bezoek bij respectievelijk Juventus en Siena. De club die het seizoen als derde afsluit, kwalificeert zich voor de Champions League-voorrondes. De nummers vier en vijf spelen 'slechts' Europa League.