Emanuelson helpt Milan, Juventus haalt uit

17 maart 2012, 22:43   Bijgewerkt: 17 maart 2012, 23:50

Aan de hand van Urby Emanuelson heeft koploper AC Milan zaterdag een eenvoudige zege geboekt in de Serie A, Parma werd met 0-2 verslagen. Nummer twee Juventus hield het gat beperkt tot vier punten, met een 5-0 zege bij Fiorentina.

Emanuelson was de uitblinker bij Milan. De Nederlandse middenvelder versierde na een kwartier een strafschop, nadat Cristian Zaccardo hands maakte op zijn inzet. Zlatan Ibrahimovic schoot vanaf elf meter onberispelijk raak.

Tien minuten na de pauze legde Emanuelson de eindscore vast op 0-2. Na een rush over veertig meter omspeelde de oud-Ajacied doelman Antonio Mirante en schoof de bal vervolgens beheerst in het lege doel. Kort daarna kreeg hij ook nog een kans op 0-3, maar die liet hij onbenut.

Emanuelson was overigens de enige Nederlander die speelde bij Milan; Clarence Seedorf en Mark van Bommel waren absent. Van Bommel heeft een rugblessure opgelopen, Seedorf was nog niet wedstrijdfit. De voormalig Oranje-international stond een maand aan de kant met een hamstringblessure.

Parma had weinig te vertellen op eigen veld, maar raakte wel twee keer de lat. Op slag van rust trof Gabriel Paletta, via Thiago Silva, het houtwerk. In blessuretijd overkwam Sergio Floccari hetzelfde. Kort daarvoor was Gennaro Gattuso in de ploeg gekomen bij Milan. De driftige middenvelder stond de laatste zes maanden aan de kant vanwege een oogblessure.

Juventus had een makkelijke avond in Florence. Omdat de Fiorentina-fans de Oude Dame nou niet bepaald lief hebben, werd een messcherp La Viola verwacht in het eigen Artemio Franchi Stadion. Maar het tegendeel bleek waar. Fiorentina wierp zich op tot dankbaar kanonvoer voor Juventus en liet zich met 0-5 vernederen. Mirko Vucinic, Arturo Vidal, Claudio Marchisio Andrea Pirlo en Simone Padoin waren trefzeker. Vanaf de 21ste minuut speelde Fiorentina overigens met tien man. Alessio Cerci kreeg, bij een 0-1 stand, rood. Zonder dat de bal in de buurt was, verkocht hij een speler van Juventus een schop en werd terecht weggestuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen