Robben en Bayern rollen ook Hertha op

17 maart 2012, 20:23   Bijgewerkt: 17 maart 2012, 20:38

De doelpuntenmachine van Bayern München draait op volle toeren. Nadat in de afgelopen week 1899 Hoffenheim (7-1) en FC Basel (7-0) flink op de broek kregen van der Rekordmeister, moest zaterdag ook Hertha BSC eraan geloven: 0-6.

Binnen twintig minuten was het duel in de Duitse hoofdstad al gespeeld. Thomas Müller opende na negen minuten, na een actie van Franck Ribéry, de score. Arjen Robben soleerde niet veel later naar 0-2. De Bedummer benutte in de negentiende minuut een strafschop en voerde daarmee de score op tot 0-3.

Na de doelwissel kreeg Bayern nog twee strafschoppen. Mario Gomez en nogmaals Robben schoten raak. Tussendoor zorgde Toni Kroos voor de 0-5.

Bayern verkleint door de overtuigende zege de achterstand op koploper Borussia Dortmund tot vijf punten. BVB won eerder op de dag nipt van Werder Bremen (1-0).