Van Persie helpt Arsenal aan gelijkspel

28 april 2012, 17:56   Bijgewerkt: 28 april 2012, 20:43

Robin van Persie heeft Arsenal aan een punt geholpen in de uitwedstrijd tegen Stoke City. De Nederlander, vorige week verkozen tot voetballer van het jaar, bepaalde zaterdag na een kwartier spelen in Stoke-on-Trent de eindstand op 1-1.

Op aangeven van Matthew Etherington kopte Peter Crouch al in de tiende minuut de 1-0 binnen voor Stoke. Vijf minuten later was het door toedoen van Van Persie alweer gelijk. De international tikte een voorzet van Tomas Rosicky binnen.

Ondanks het puntenverlies liep Arsenal, de nummer drie van de Premier League, wel uit. Nummer vier Newcastle United ging namelijk hard onderuit bij laagvlieger Wigan Athletic (4-0). Daardoor is het gat nu vier punten. De ploeg die derde wordt, plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vier speelt voorronde.

Doelman Tim Krul van Newcastle werd al voor rust vier keer gepasseerd in Wigan. Victor Moses (2), Shaun Maloney en Franco Di Santo scoorden. Bij de thuisclub was Ronnie Stam absent. Ook Michel Vorm moest vier keer grabbelen. Desondanks pakte de sluitpost met Swansea City wel een punt in de thuiswedstrijd tegen degradant Wolverhampton Wanderers: 4-4. The Swans verspeelden een 4-1 voorsprong. Bij The Wolves stond Dorus de Vries tussen de palen.

Martin Jol ging met Fulham hard onderuit bij Everton, waar John Heitinga in de basis stond en Royston Drenthe ontbrak. Het werd 4-0 voor de thuisclub op Goodison Park. Voormalig Ajacied Steven Pienaar gaf drie assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen