Kampioen Porto klopt 'oranje' Sporting-negental

5 mei 2012, 23:28

Sporting Lissabon is rood aangelopen op de voorlaatste speeldag in de Liga ZON Sagres. De groen-witten kregen zaterdag in de topper tegen kampioen FC Porto twee keer rood en verloren bovendien met 2-0.

Oguchi Onyewu, vorig seizoen nog actief bij FC Twente, kreeg in de 67ste minuut zijn tweede gele kaart. Een kwartier later kon ook Polga gaan douchen. Hij kreeg direct rood en bovendien een strafschop tegen. Hulk benutte deze en zorgde daarmee voor de 1-0. Vlak voor tijd maakte hij er ook nog 2-0 van. Bij Sporting stonden Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel in de basis.

Benfica stelde het tweede ticket voor de poulefase van de Champions League veilig. De topclub uit Lissabon was bijzonder zuinig tegen hekkensluiter Uniao Leiria: 1-0. Bruno César scoorde in de 21ste het enige doelpunt. Bij Uniao Leiria stonden veel jeugdspelers in het veld. Dit omdat vorige week dertien A-spelers opstapten omdat zij al maanden geen salaris meer zouden hebben ontvangen.

Met nog één duel te spelen heeft Benfica vier punten voorsprong op concurrent Sporting Braga, dat met 1-0 te sterk was voor Beira Mar. De Arsenalisten rest de voorronde van het miljoenenbal, Sporting Lissabon moet de Europa League in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen