Oranje likt wonden na 'mirakel van Kharkiv'

10 juni 2012, 13:00

Een dikke zestien uur nadat scheidsrechter Damir Skomina floot voor het einde van de wedstrijd tegen Denemarken, stond Oranje alweer op het trainingsveld. Niet in Kharkiv, maar in het 'vertrouwde' Krakow. Rond half één begon de selectie van bondscoach Bert van Marwijk, met daarbij de herstellende Joris Mathijsen, aan een uitlooptraining waarbij de kater van Kharkiv weggespoeld moest worden.

Was het een blamage? Pech? Een gebrek aan kwaliteit? Of aan vertrouwen? Of een mirakel, zoals Arjen Robben het noemde? De spelers van Oranje hadden direct na de nederlaag tegen Denemarken moeite om de vinger op de zere plek te leggen.

{image[280755][right-half][]}Het spel van Oranje in Kharkiv was zeker niet slecht en als de wedstrijd in 3-1 of 4-1 geëindigd was had Denemarken niet mogen mopperen, maar Nederland kreeg de bal niet tussen de palen. “Onze kansen waren niet op de vingers van twee handen te tellen, zij hebben één halve kans gehad. Dat we verloren, lag meer aan onszelf dan aan de Denen”, vond John Heitinga.

Hoe ongelukkig het verlies ook was, dat telt vanaf nu niet meer. De kater moet snel worden weggespoeld, want woensdag wacht de kraker tegen Duitsland. Zondag begon voor Oranje de voorbereiding op die wedstrijd. In Krakow, waar Oranje rond 01.00 uur lokale tijd vannacht weer landde. Een kleine twaalf uur nadat het vliegtuig voet aan de grond zette in Polen, stond de uitlooptraining op het programma. Met een klein half uurtje vertraging meldde de selectie zich op het veld van het Reymana Stadion van Wisla, dat op een groep Nederlandse journalisten na volledig leeg was.

Positief voor Oranje was dat Joris Mathijsen zonder problemen mee trainde. De verdediger, die op tijd fit hoopt te zijn voor de wedstrijd tegen Duitsland, werkte wat oefeningen af met de spelers die tegen Denemarken niet in de basis stond. De spelers die gisteren wel aan de aftrap verschenen, deden het rustig aan. Wesley Sneijder kwam met wat lichte knieklachten terug in Krakow, maar leek daar weinig hinder van te ondervinden. Hij kan woensdag gewoon spelen tegen Duitsland. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen