Van den Brom op zijn hoede voor 'ervaren' Ekranas

1 augustus 2012, 09:15

Voor John van den Brom en Anderlecht begint vanavond de jacht op een plekje in de Champions League-groepsfase. In eigen stadion neemt de ploeg uit Brussel het op tegen FK Ekranas, de kampioen van Litouwen. Een lastige ploeg, denkt de coach.

Ekranas bereikte de derde voorronde door af te rekenen met het Ierse Shamrock Rovers. "Ekranas is een ploeg met veel ervaring wat betekent dat er ook wel een paar oudere spelers rondlopen. Vier of vijf zijn tussen de 30 en 35 jaar oud. We zullen moeten zien of die ervaring ook Europees geldt, maar vorige week tegen Shamrock was dat alleszins het geval. Die ervaring gaf de doorslag in het laatste duel. Ze hebben ook een paar snelle, creatieve jongens", zegt Van den Brom op de site van zijn club.

De Nederlandse coach weet hoe belangrijk deze wedstrijd is voor Anderlecht. "Iedereen kent het belang van deze Champions League voorrondes voor de club. Maar we hebben ons goed voorbereid. We zijn onze tegenstander de afgelopen week twee keer gaan scouten om niets aan het toeval over te laten." Van onderschatting mag geen enkele sprake zijn, benadrukt hij. "We willen absoluut die Champions League halen en door omstandigheden moeten we nu de voorrondes afwerken, maar het zou heel stom zijn van spelers en staf om daardoor onze tegenstander(s) te gaan onderschatten."

Als kampioen van België zou Anderlecht eigenlijk direct gekwalificeerd zijn voor de CL-groepsfase, maar de zege van Chelsea gooide roet in het eten. Omdat Chelsea zich eigenlijk niet geplaatst had, moest Anderlecht zijn plek afstaan aan de titelhouder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen