Ajax met Babel in spits tegen Dortmund

18 september 2012, 19:30   Bijgewerkt: 18 september 2012, 19:42

Ryan Babel staat tegen Borussia Dortmund in de basis bij Ajax. De aanvaller, die begin september een contract voor één jaar tekende en afgelopen zaterdag tegen RKC als invaller zijn rentree maakte, begint in de punt van de aanval. Hierdoor schuift Siem de Jong een linie naar achteren en is Lasse Schöne zijn plekje in het elftal kwijt.

De opstelling van Ajax is, op Babel na, precies hetzelfde als drie dagen geleden tegen RKC Waalwijk. Links achterin krijgt de meer ervaren Daley Blind opnieuw de voorkeur boven Mitchell Dijks, Miralem Sulejmani begint na een blessureperiode op de bank.

Naast Schöne zit ook Thulani Serero op de bank. De Zuid-Afrikaan ontbrak tegen RKC wegen een schorsing, maar was in de wedstrijden daarvoor basisspeler. Tegen Borussia Dortmund kiest coach Frank de Boer echter voor een meer defensief ingesteld middenveld met De Jong, Christian Eriksen en de Deense routinier Christian Poulsen.

Borussia Dortmund speelt voor eigen publiek in een soort 4-2-3-1-formatie. Robert Lewandowski is de enige spits, achter hem spelen Götze, Reus en Blaszczykowski.

De Champions League-wedstrijd in het Signal Iduna Park begint om 20.45 uur.

Opstellingen

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Hummels, Subotic, Schmelzer; Kehl, Gündogan, Götze, Reus, Blaszczykowski; Lewandowski

Ajax: Vermeer; Blind, Moisander, Alderweireld, Van Rhijn; Poulsen, Eriksen, De Jong; Boerrigter, Babel, Sana

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen