Alderweireld: "Voor rust kan je op 0-1 of 0-2 komen"

19 september 2012, 02:45

Toby Alderweireld vindt dat Ajax de nederlaag tegen Borussia Dortmund aan zichzelf te wijten heeft. De Amsterdamse ploeg speelde in het Signal Iduna Park een prima wedstrijd, maar beloonde zichzelf niet met een doelpunt. En omdat Dortmund in de slotfase wél scoorde, bleven de drie punten in Duitsland. Onnodig, vindt de verdediger.

"Dortmund is aanvallend een heel sterke ploeg. Dat we ze hier, voor eigen publiek, bijna op 'de nul' gehouden hebben, is heel knap. Eén ongelukkig moment, vlak voor tijd, is ons helaas fataal geworden. Heel jammer, want we hebben zelf kansen genoeg gehad om de score te openen. Voor rust hadden we 0-1 of 0-2 voor moeten komen. Het ontbrak ons gewoon aan een beetje geluk", zegt de verdediger tegen FCUpdate.nl.

Linksbuiten Derk Boerrigter is het met zijn Belgische teamgenoot eens. "We creëerden kansen, dat is positief. We konden alleen telkens net niet het laatste zetje geven, dat ontbrak er vandaag aan. We gingen hierheen met het idee dat er wat te halen viel en dat bleek ook zo te zijn, daarom is het zo zonde dat we met nul punten naar huis gaan."

Alderweireld vindt dat zijn ploeg moed moet putten uit de wedstrijd in Dortmund. "Onze volgende Champions League-wedstrijd is thuis tegen Real Madrid. Dat wordt natuurlijk lastig, maar als we met dezelfde insteek spelen als vandaag valt het kwartje misschien net wel onze kant op. Ik denk in ieder geval dat ze in Duitsland na deze wedstrijd weer respect hebben voor Ajax. Dat is, na zo'n zure nederlaag, voor ons een schrale troost."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen