Borussia Dortmund vloert Ajax in slotfase

18 september 2012, 22:35

Ajax is zijn Champions League-avontuur begonnen met een nederlaag. Op bezoek bij Borussia Dortmund leken de Amsterdammers lang een punt uit het vuur te gaan slepen, ook omdat doelman Kenneth Vermeer een strafschop van Mats Hummels stopte, maar luttele minuten voor tijd maakte Robert Lewandowski alsnog de winnende goal: 1-0. 

Door het verlies in Duitsland is de missie van Ajax, die al loodzwaar was, zo mogelijk nog zwaarder geworden. De komende wedstrijden zijn tegen Real Madrid en Manchester City, de kampioenen van Spanje en Engeland. In die duels zal Ajax punten moeten halen om een voortijdige eliminatie in deze groep des doods te voorkomen.

Pas na rust kwam Dortmund een paar keer echt door de Ajax-defensie heen. Robert Lewandowski schoot de bal in kansrijke positie echter hoog over, terwijl Vermeer met een goede reflex de doorgebroken Götze van scoren afhield. De meest in het oog springende redding van Vermeer kwam echter pas daarna. Dortmund-verdediger Mats Hummels mocht na een uur een penalty nemen na een ogenschijnlijk onschuldig duel tussen Mario Götze en Ricardo van Rhijn, maar vond de keeper van Ajax op zijn weg.

Vermeer leek zo uit te groeien tot de held van de avond voor Ajax, maar vlak voor tijd besliste Lewandowski anders. De Poolse spits haalde van dichtbij de trekker over: 1-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen