Vermeer over penalty: "Koos hoek op intuïtie"

19 september 2012, 02:15

Kenneth Vermeer leek de grote held van Ajax te gaan worden in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. De doelman stopte na een uur een penalty van Mats Hummels, gegeven nadat Mario Götze over het been van Ricardo van Rhijn dook.

Vermeer had de strafschop van Hummels bijna klemvast. "Hij schoot niet echt hard. Sterker nog, ik was al bijna te ver gedoken. Gelukkig kon ik er nog net bij", zegt de keeper tegen FCUpdate.nl. Vermeer wist van te voren niet zeker naar welke hoe hij zou gaan. "Ik had wel informatie over de penaltynemer, zoals altijd, maar het blijft een loterij. Je weet nooit zeker in welke hoek hij gaat schieten, dat blijft afwachten. Zelf besloot ik pas op het laatste moment wat ik ging doen. Hoe ik dat bepaalde? Op intuïtie, denk ik."

Genoeg voor een punt bleek de redding van Vermeer echter niet. Drie minuten voor tijd glipte de bal door de Amsterdamse defensie en kon Robert Lewandowski de 1-0 binnen schieten. "Niklas Moisander wilde koppen, maar ging net onder de bal door. En Toby Alderweireld wilde blokken, maar die spits tikte de bal precies op het goede moment naar de zijkant. Heel jammer, want we hadden een punt kunnen pakken", zegt Vermeer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen