Groep G: Celtic stunt nu wel tegen Barcelona

7 november 2012, 22:59   Bijgewerkt: 8 november 2012, 00:19

Groen-wit Glasgow staat op zijn kop. Celtic stuntte woensdag in de Champions League met een overwinning op FC Barcelona. Op het sfeervolle Celtic Park werd de Catalaanse grootmacht met 2-1 verslagen.

Twee weken geleden was Celtic in Camp Nou al dichtbij een gelijkspel, maar toen ging het in de slotfase verkeerd. Deze keer hielden de Schotten wel stand en trokken ze zelfs de volle buit naar zich toe.

Net als in Spanje was Fraser Forster de grote plaaggeest van Barcelona, dat wel genoeg kansen creëerde. De koploper in La Liga stuitte echter veelvuldig op de keeper, die zelfs nog de 2-0 inleidde. Uit een uittrap van de sluitpost tekende Anthony Watt acht minuten voor tijd voor de beslissing. Onder de arbitrage van Björn Kuipers maakte Messi in de slotfase nog wel de 2-1, maar zijn treffer kwam te laat.

Dankzij Oscar Cardozo versloeg Benfica Spartak Moskou met 2-0. De Russen, bij wie Demy de Zeeuw op de bank bleef, hadden in het laatste kwartier een man minder door een rode kaart van Nicolas Pareja. Bij Benfica speelde Ola John de hele wedstrijd. De Nederlandse aanvaller bediende Cardozo bij de 2-0. Overigens liet Cardozo in de 76ste minuut nog een penalty onbenut, na het rood van Pareja.

Ondanks de nederlaag gaat Barcelona nog wel aan kop in groep G, met negen punten uit vier wedstrijden. Celtic staat knap tweede met zeven punten, gevolgd door Benfica (vier punten) en Spartak Moskou, dat met drie punten onderaan staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen