Inter wint in 3-4-3: "Dit was de beste manier"

4 november 2012, 10:09

Inter won zaterdag van Juventus. Dat alleen was al een prestatie op zich, de ploeg uit Turijn was namelijk al 49 competitieduels op rij ongeslagen. Maar de manier waarop Inter dat deed, was misschien wel het meest bijzonder. Trainer Andrea Stramaccioni liet zijn elftal spelen in een voor Italiaanse begrippen ongekend systeem: 3-4-3.

"Dat systeem was niet bedoeld om de show te stelen, ik wist gewoon dat dit de beste manier was om Juventus af te stoppen", zegt Stramaccioni in Italiaanse media over zijn gewaagde tactiek. "We wilden voorkomen dat Juventus de partij negentig minuten zou domineren en zijn daar, denk ik, goed in geslaagd. Natuurlijk had deze tactische keuze ook verkeerd uit kunnen pakken, maar dit leek ons in dit geval het beste."

Even leek het verkeerd te gaan voor Inter, want Juventus kwam met 1-0 voor. Dat doelpunt had echter niet goedgekeurd mogen worden, want de beslissende voorzet werd gegeven door een speler die buitenspel stond. "We hebben gewonnen ondanks wat incidenten, waar ik verder niets over wil zeggen", zegt de coach van Inter over het omstreden doelpunt. "Ik denk dat we hiermee wat respect afgedwongen hebben."

Bij Inter ontbrak Wesley Sneijder. Hij is nog altijd niet hersteld van een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen