Stramaccioni: "Ik beslis of Sneijder speelt"

Ger
27 november 2012, 14:18

Andrea Stramaccioni spreekt de verhalen tegen dat hij Wesley Sneijder op last van de clubleiding van Internazionale buiten zijn selectie laat. De middenvelder komt al weken niet meer in actie voor de Italiaanse topclub. Naar verluidt omdat hij niet wenst akkoord te gaan met een verlaagd salaris.

Stramaccioni vindt dat er te veel nadruk wordt gelegd op de financiële situatie rond Sneijder. Hoewel de oefenmeester eerder nog wel een verband legde met het hoge salaris van de Oranje-international, komt hij nu met een andere lezing. "De situatie is simpeler dan het lijkt", aldus Stramaccioni op de website van Inter. "De coach neemt altijd de beslissing. Ik kies er voor om hem wel of niet in de selectie op te nemen. Dit is geen straf. Ik zie hoe het de hele week gaat tijdens de training en als de wedstrijd er aan komt, beslis ik wat het beste is voor Inter."

Op andere vragen over de situatie van Sneijder ging Stramaccioni niet in. "Die zijn voor de club. Ik ben niet geïnteresseerd in wat er buiten het veld gebeurt." Sneijder verlengde in 2010 na een zeer succesvol seizoen zijn contract in Milaan tot medio 2015. De spelmaker kreeg toen een forse salarisverhoging waar Inter vanwege de slechte financiële situatie nu een streep door wil zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen