PSV klaar voor zware maand: "Willen het laten zien"

3 februari 2013, 00:11

Een beter begin van de maand februari had PSV zich niet kunnen wensen. Tegen ADO Den Haag verstevigde de Eindhovense club zijn koppositie én werkte het verder aan het toch al riante doelsaldo. Maar na de 7-0 overwinning ging de blik al vooruit, naar de komende weken. Want in februari speelt PSV in de Eredivisie verder alleen nog tegen teams die nu in de top-zes van de ranglijst staan. “We moeten er staan.”

Vitesse-uit, FC Utrecht-thuis en Feyenoord-uit. Dat zijn de duels die PSV voor de boeg heeft in de Eredivisie. Dat zijn niet bepaald inkoppertjes, zeker als je weet dat PSV voor de winter in drie duels tegen deze tegenstanders slechts drie punten pakte. Dat mag nu niet gebeuren, want anders gaat het kampioenschap een moeilijk verhaal worden.

Na enig aandringen geeft Derijck echter toch toe dat de komende maand cruciaal kan worden. Want als PSV foutloos blijft in februari pakt het niet alleen belangrijke punten, maar rekent het meteen af met directe concurrenten als Vitesse en Feyenoord. En zet het bovendien de druk vol op de ketel bij Ajax en FC Twente, teams die afhankelijk zijn van misstappen van PSV om de felbegeerde eerste plaats in de Eredivisie weer in handen te krijgen.

De klinkende 7-0 overwinning tegen ADO Den Haag geeft in ieder geval vertrouwen, stelt Derijck. “We kwamen snel op 1-0 en hoewel de tweede treffer daarna even op zich liet wachten, hebben we ADO nooit het gevoel gegeven dat ze kans maakten. Zo'n 7-0 is natuurlijk lekker voor de hele ploeg, je stapt toch met een ander gevoel het veld af als dat het bijvoorbeeld 2-0  of 3-0 blijft. We wachtten al een tijdje op zo'n wedstrijd.”

Voor Derijck smaakt de overwinning extra zoet. Niet alleen omdat het tegen zijn ex-ploeg is, maar ook omdat hij zich voorlopig even geen zorgen meer hoeft te maken over zijn basisplaats bij PSV. De Belg begon na de winterstop op de bank, maar kreeg na het verlies tegen PEC Zwolle (1-3) zijn plek in het elftal terug. “Dat ik na de winterstop reserve was, was even balen. Maar het is dan ook lekker om je plek direct weer terug te veroveren. Wat de trainer tegen me zei, toen hij me uit de ploeg haalde? Dat het geen definitief besluit was, maar dat hij iemand anders aan het werk wilde zien. Ik ben blij dat ik er nu weer gewoon in sta. Eén week niet spelen, is voor mij lang genoeg.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen