Been verslaat V/d Brom in bekerthriller

2 maart 2013, 20:57   Bijgewerkt: 3 maart 2013, 00:04

Mario Been heeft met Racing Genk na een thriller de bekerfinale bereikt ten koste van Anderlecht. In de reguliere speeltijd werd zaterdag de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd weggewerkt, waarna Genk een bloedstollende strafschoppenserie won. Pas na twintig penalty's kon de thuisploeg juichen: 7-6.

Trainer John van den Brom van Anderlecht moest vanaf de 56ste minuut met tien man verder omdat Dieumerci Mbokani rood kreeg vanwege natrappen. Vijf minuten later opende Jelle Vossen de score namens Genk.

Omdat de eerste ontmoeting een 1-0 zege voor Anderlecht opleverde en er nu niets meer aan de score veranderde, moest er verlengd worden. Daarbij bleven treffers uit en dus viel de beslissing vanaf de stip. De druk was groot. Zeven spelers, onder wie Glynor Plet, misten. Nota bene Genk-keeper László Köteles trapte de winnende binnen. Daarvoor had zijn Anderlecht-collega Silvio Proto gemist. Bij de Brusselse topclub stonden Bram Nuytinck en Demy de Zeeuw overigens in de basis.

Genk ontmoet in de finale op 9 mei Kortrijk of het Cercle Brugge van Foeke Booy.