Hertha kan champagne koud zetten na winst

8 april 2013, 22:29

Hertha BSC kan zich opmaken voor een snelle terugkeer in de Bundesliga. De koploper van de Duitse tweede divisie won maandagavond voor eigen publiek met 3-0 van naaste concurrent Eintracht Braunschweig. Het verschil tussen beide titelkandidaten is nu vier punten. Kaiserslautern, de nummer drie van de ranglijst, heeft 14 punten minder.

De Braziliaanse publiekslieveling Ronny maakte voor rust de eerste treffer voor de Berlijnse club, die wordt getraind door de Nederlander Jos Luhukay. De Colombiaanse aanvaller Adrian Ramos besliste het duel in de tweede helft. Een kwartier voor tijd scoorde Ronny, die zijn contract bij Hertha eerder op de dag tot medio 2017 verlengde, nogmaals.

Peter Niemeyer, opgegroeid bij FC Twente, maakte dat allemaal niet mee. Voor de 29-jarige aanvoerder zat de topper er al na 10 minuten op. Hij kwam bij een kopduel hard in botsing met Norman Theuerkauf en bleef op de grond liggen. Niemeyer was aanspreekbaar, maar werd uit voorzorg naar een ziekenhuis gebracht. Hij heeft vermoedelijk een hersenschudding.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen