Lokeren brengt Standard eerste verlies toe

20 april 2013, 20:09

Standard Luik heeft zaterdag zijn eerste nederlaag in de play-offs om de landstitel geleden. Les Rouches gingen onderuit bij SC Lokeren, dat daarmee zijn eerste driepunter van het seizoensslot scoorde. Het werd 4-1 in het Daknamstadion.

Hoewel Standard voor rust de betere ploeg was, leidde Lokeren na 45 minuten met 2-1. Benjamin Mokulu Tembe en Nill De Pauw zetten de thuisclub binnen 25 minuten op 2-0. Paul-Jose M'Poku deed niet veel later iets terug namens Standard, maar de bezoekers konden niet langszij komen. In de laatste twintig minuten liep Lokeren zelfs uit tot een 4-1 overwinning. Hamdi Harbaoui scoorde twee keer.

Standard Luik had bij winst de tweede plek overgenomen van Zulte-Waregem, maar blijft nu derde. SC Lokeren staat ondanks de ruime zege nog altijd zesde en laatste.