"Strootman stond half uur als verkeersagent te wijzen"

7 juni 2013, 08:35

Willem van Hanegem is, ondanks de 3-2 overwinning op Duitsland, nog niet heel enthousiast over het spel van Jong Oranje. De voormalig middenvelder vond de Nederlandse talenten in hun eerste groepswedstrijd te plichtmatig spelen, zegt hij in zijn column in AD Sportwereld. Hij miste een stukje jeugdige onbevangenheid.

"Ik zit iedere week te hopen op enthousiast voetbal, onbevangen samenspel, gericht op combinaties naar voren. Zéker van een jong elftal", zegt Van Hanegem.

"Ze hoeven van mij niet als een kip zonder kop te voetballen, maar een beetje meer avontuur zou ik niet erg vinden. Zo'n toernooi moet je willen winnen, maar je moet ook een beetje laten zien wie je bent en welk talent je hebt. Nu was het meer van hetzelfde van wat we week in week uit in de eredivisie zien", aldus de oud-middenvelder.

Van Hanegem stoorde zich bovendien aan het gedrag van captain Kevin Strootman. "Het eerste half uur had Strootman als een verkeersagent staan wijzen naar zijn spelers, wel een half uur lang. Hij zou het verlengstuk van de coach zijn, zei Pot. Nou dat was hij ook. Precies zoals Van Bommel bij PSV het hele seizoen opzichtig liep te coachen. Ik houd daar niet zo van. Dat overdreven brave gedoe, dat plichtmatig zonder druk van de tegenstander balbezit opbouwen en zelden het avontuur zoeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen