Drogba kopt Galatasaray in verlenging langs Fener

11 augustus 2013, 22:06

De eerste slag van dit seizoen in de eeuwige strijd tussen Galatasaray en Fenerbahçe is voor Cimbom. De landskampioen was zondagavond in Kayseri, na verlenging, met 1-0 te sterk voor de aartsrivaal in de Supercup.

Galatasaray had in het eerste uur het betere van het spel en de druk van die club werd alleen maar groter nadat Fenerbahçe met tien man verder moest. Bruno Alves kreeg in korte tijd, in de zestigste en 63ste minuut, twee keer geel. Daarna kregen onder meer Didier Drogba en Selçuk Inan goede kansen om Galatasaray binnen negentig minuten de winst te bezorgen, maar zij misten.

Daardoor werd het verlengen. Ook daarin was Galatasaray de bovenliggende partij, maar ook nu toonde keeper Mert Günok zich een waardige vervanger voor de geschorste Volkan Demirel. Maar in de achtste minuut van de verlenging moest de sluitpost zich dan toch gewonnen geven op een kopbal van Drogba.

Fenerbahçe, met Dirk Kuyt in de basis, moest hierdoor wel uit zijn schulp kruipen en deed dat ook. Onder meer Kuyt en Mehmet Topal stichtten gevaar, maar Moussa Sow kreeg de beste kansen. De Senegalese spits had echter pech in de afwerking. Zo trof hij de lat. En bovendien was Gala-goalie Fernando Muslera onklopbaar.

Galatasaray, waar Wesley Sneijder en Nordin Amrabat een basisplek hadden, won daardoor voor de dertiende keer in de historie de Supercup. Een nationaal record.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen