AZ legt lat hoger: "Niet tevreden zijn met zevende plek"

29 september 2013, 10:00

Wie AZ dit seizoen louter in thuiswedstrijden aan het werk zag, heeft geen enkele reden om te denken dat de ploeg niet mee zou kunnen doen om het kampioenschap in de Eredivisie. Het is in eigen huis nog ongeslagen en won van onder meer Ajax (3-2) en PSV (2-1). Die prestaties staan in schril contrast met hetgeen AZ buitenshuis presteert, want het ging onderuit in Heerenveen, Utrecht en Breda.

Door die drie uitglijders op vreemde bodem staat AZ na acht duels op 'slechts' dertien punten, goed voor een plek in de goed gevulde subtop. Daar neemt de ploeg echter geen genoegen mee, liet Nick Viergever na de wedstrijd tegen PSV weten aan FCUpdate.nl. “We moeten het besef krijgen dat er voor ons iets te halen valt in deze competitie”, zei de verdediger strijdlustig. “We mogen niet tevreden zijn met een zevende of achtste plaats, daar hebben we ook met z'n allen over gesproken.”

Als AZ iedere week speelt zoals tegen PSV, kan het inderdaad ver komen. “We lieten het balletje goed rondgaan”, zegt Viergever. “De eerste helft was al mooi en vlak na rust moest PSV zijn keeper wisselen. Toen zeiden we tegen elkaar dat we gewoon op goal moesten schieten. Aron Johannsson deed dat en de bal ging er fantastisch in”, glundert hij. “Daarna bleven we agressief en hebben we Stijn Schaars, toch hun belangrijkste pion, goed uit de wedstrijd gehouden. We stonden als een huis.”

Zelf stond Viergever tegen PSV weer eens centraal, nadat hij de eerste weken van deze competitie links achterin gespeeld had. Door een blessure van Jan Wuytens kreeg hij nu weer een kans in het hart van de defensie en die greep hij met beide handen aan. “Dit is toch mijn positie”, geeft hij toe. “Als linksback scoor ik zesjes, centraal spelen ligt me meer. Vandaag haalde ik een ruime voldoende, denk ik. Hier kan ik meer energie in de wedstrijd leggen en de opbouw bepalen. Natuurlijk zou ik liever vaker op deze positie staan, misschien ga ik nog eens met de trainer praten. Maar ik begrijp het als ik weer op links kom, dat is voor het seizoen zo afgesproken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen