"Heerenveen individueel sterk, Cambuur beter team"

Ger
28 september 2013, 15:05   Bijgewerkt: 28 september 2013, 15:14

Na dertien jaar staat zondag eindelijk weer de Friese derby op het programma. SC Heerenveen en SC Cambuur bestrijden elkaar vanaf 14.30 uur in een ongetwijfeld knetterende atmosfeer in het Abe Lenstra Stadion. FCUpdate.nl blikt vooruit met twee sportjournalisten die het Friese profvoetbal op de voet volgen.

"Je ziet spelers bij Cambuur echt stappen maken. Ook een jonge voetballer als Lucas Bijker, afkomstig uit de eigen jeugd, maakt een sterke ontwikkeling door", merkt Gerrit Kloosterman op. Namens de Leeuwarder Courant houdt hij de ontwikkelingen bij de promovendus al jaren nauwlettend bij. "Cambuur speelt leuk voetbal, maar in uitduels presteren ze dit seizoen niet sterk. Heerenveen maakte donderdag op eigen veld juist een sterke indruk in de beker tegen FC Twente. Ze hebben ook dit seizoen weer veel kwaliteit in hun selectie. Ik verwacht zondag opnieuw een ruime overwinning voor Heerenveen, maar ik kan er natuurlijk compleet naast zitten."

De supportersgroepen van beide clubs leven op gespannen voet met elkaar. In Heerenveen is zondag zelfs een noodverordening van kracht. "Bij de achterban van Cambuur is het fanatisme groot. Hopelijk gedragen de fans zich zondag netjes - beschikken ze over zelfreinigend vermogen en corrigeren ze elkaar", zegt Kloosterman. "Met gezonde rivaliteit is uiteraard niets mis. Als het daarbij blijft, krijgen we aan mooie middag", vult Van Zuiden aan. De derby is overigens zijn laatste klus voor Omrop Fryslân, daarna gaat hij aan de slag bij de NOS. "Dit is mijn afscheidswedstrijd. Een mooiere manier om af te sluiten bestaat natuurlijk niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen