Duarte vindt draai: "Mijn beste wedstrijd voor Ajax"

2 oktober 2013, 10:30

Na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en AC Milan ging het vooral over één ding: de omstreden strafschop die de Italianen in blessuretijd aan 1-1 hielp. Maar tot de 89ste minuut aanbrak, had iedereen in Amsterdam getekend voor een gelijkspel. Want hoewel Ajax voor rust domineerde, was het na rust AC Milan dat het betere van het spel had. "We kunnen dus best tevreden zijn met één punt", vindt Lerin Duarte.

Ajax-Milan was een wedstrijd met twee, of eigenlijk zelfs vier, gezichten. De eerste helft was voor de thuisploeg, de tweede voor AC Milan. Maar toen Stefano Denswil in de 89ste minuut plotseling een corner van Lasse Schöne binnen kopte, leek Ajax toch aan het langste eind te trekken. De strafschop voor Milan diep in blessuretijd die het Amsterdamse feestje verpestte was omstreden, maar ook wel een beetje gerechtigheid. Milan verdiende, op basis van tweede helft, namelijk zeker één punt.

Lerin Duarte, voor rust de grote uitblinker bij Ajax, erkent dat. "Natuurlijk zijn we nu allemaal teleurgesteld omdat we in de laatste seconde een penalty tegen kregen, maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn met dit punt", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "En we kunnen ook tevreden zijn over de manier waarop we gespeeld hebben. Zeker voor rust hebben we het goed gedaan, we hadden toen alles onder controle."

Het is bijna niet voor te stellen dat de middenvelder die dinsdag de baas was in het Champions League-duel met het grote AC Milan, ruim een maand geleden nog zijn wedstrijdjes speelde in het Polman Stadion van Heracles Almelo. "Het is wel even wennen, ja", lacht hij. "Van Heracles stond ik een paar weken geleden ineens in Camp Nou. Dat was ook mijn eerste Champions League-wedstrijd, tegen Milan stond ik al met een heel ander gevoel op het veld. De volgende duels in deze groep zijn tegen Celtic. Dan moeten we weer twee goede wedstrijden op de mat leggen."

Voor Ajax is het in ieder geval te hopen dat Duarte in beide duels met de nog puntloze Schotten even goed op dreef is als dinsdag. Niet geheel toevallig verloor Ajax het initiatief toen Duarte zich tegen Milan na een uur geblesseerd moest laten vervangen. "Ik had last van mijn enkel. Hij voelt nu een beetje stijf aan, maar ik denk niet dat het heel ernstig is. Hopelijk kan ik zondag tegen FC Utrecht gewoon weer spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen