Groep C: weergaloze Zlatan sloopt Anderlecht

23 oktober 2013, 22:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan de hand van een weergaloze Zlatan Ibrahimovic heeft Paris Saint Germain woensdag in de Champions League een overtuigende zege bij Anderlecht geboekt. De Zweedse vedette was voor rust goed voor een zuivere hattrick en kwam ook na de pauze op het scoreformulier. Uiteindelijk won PSG met 0-5 in Brussel.

Gregory van der Wiel speelde een belangrijke rol bij de eerste twee doelpunten van Ibrahimovic. De Nederlandse rechtsback, die veelvuldig opkwam op de flank, leverde twee keer een perfecte voorzet. De tweede rondde Ibrahimovic op wel heel fraaie wijze af, met een balletje achter het standbeen.

Anderlecht, dat aantrad met een basiselftal met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 232 dagen en daarmee het eigen onlangs neergezette Champions League-record aanscherpte, kon daar helemaal niets tegenover stellen. Na een fout van Chancel Mbemba Mangulu zorgde Edinson Cavani kort na de doelwissel voor de 0-4.

Tien minuten daarna tekende Ibrahimovic voor zijn vierde goal van de avond en was hij nog maar één goal verwijderd van het record van Lionel Messi (vijf goals in één Champions League-duel), maar dat bleef Anderlecht bespaard. Bij de equipe uit Brussel had coach John van den Brom een basisplaats voor Bram Nuytinck ingeruimd. Demy de Zeeuw bleef de volle negentig minuten op de bank.

Benfica en Olympiakos hielden elkaar op 1-1 in Lissabon. Door een goal van Alejandro Dominguez - hij profiteerde van het wegglijden van Ezequiel Garay - in de dertigste minuut stonden de Grieken lang op 0-1. Oscar Cardozo bepaalde zes minuten voor tijd de eindstand op 1-1. De Paraguayaan tikte van dichtbij het doel binnen, na een scrimmage bij een corner. Ola John stond in de basis bij Benfica.

PSG gaat met de volle negen punten uit drie wedstrijden aan kop in groep C en is al zo goed als zeker van plaatsing, aangezien Olympiakos en Benfica met vier punten gedeeld tweede staan. Anderlecht wacht nog op zijn eerste punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen