Guardiola weet niet waarom Robben weigerde

24 oktober 2013, 14:31

Bayern München kreeg tegen Viktoria Plzen (5-0 winst), evenals afgelopen weekeinde tegen FSV Mainz 05 een strafschop toeverwezen. Pep Guardiola, de Spaanse oefenmeester van Bayern, wilde dat Arjen Robben de strafschop zou nemen, maar Robben weigerde dit. Waar Robben na afloop het niet wou hebben over het akkefietje, geeft Guardiola aan dat hij geen idee heeft waarom Robben weigerde.

Guardiola werd na afloop van het duel tegen de Tsjechen gevraagd waarom de Nederlander de strafschop niet voor zijn rekening wou nemen. "Ik weet het niet", antwoorde Guardiola volgens Telesport. Nadat Robben paste voor de elf meter-trap, schoot Franck Ribéry de strafschop feilloos binnen.

De trainer van de Duitse recordkampioen snapt niet waarom een speler een strafschop aan zich voorbij zou laten gaan: "Ik ga ervan uit dat spelers strafschoppen willen nemen."

Tenslotte denkt de Spanjaard de situatie rondom de strafschop wel in te kunnen schatten: "Arjen heeft een grote persoonlijkheid. Ik denk dat hij nog een beetje boos was naar aanleiding van zaterdag. De ploeg weet waarom Müller zaterdag de penalty nam."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen