Cavani naar WK: "We moeten ervan genieten"

21 november 2013, 10:04
Cavani naar WK:

Uruguay wist zich in de nacht van woensdag op donderdag als laatste te verzekeren van deelname aan het WK in Brazilië. De Uruguayanen speelden doelpuntloos gelijk tegen Jordanië, nadat het de heenwedstrijd in Amman met 0-5 wist te winnen. De vreugde was groot, na afloop van het tweeluik.

Uruguay was het 32e land waarvan bekend werd dat het op het WK zal verschijnen. De weg naar kwalificatie was volgens Paris Saint Germain-speler Edinson Cavani geen gemakkelijke: “We zijn erg gelukkig, want het was een moeilijke weg. We moeten ervan genieten”, zo stelt El Matador, één van de vedetten van Uruguay.

De Uruguayanen wisten zich met twee vingers in de neus te kwalificeren in de barrageduels tegen Jordanië. Desalniettemin wist het in eigen land niet tot scoren te komen. Oscar Tabarez, de bondscoach van Uruguay, is zeer tevreden en denkt dat de opponent dat ook kan zijn, na het gelijke spel in het returnduel: “Jordanië heeft wat het op voorhand wilde: het speelde een rol van betekenis en het heeft een resultaat behaald.”

Hossam Hassan, de Egyptische bondscoach van Jordanië, was het hier wel mee eens: “We speelden zeer goed. We troffen een zeer goede tegenstander, met spelers die over de gehele wereld spelen. Ik wens Uruguay een goed WK toe in Brazilië.”

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen