De Boer over Milan-Ajax: "Kansen fifty-fifty"

10 december 2013, 21:44   Bijgewerkt: 11 december 2013, 01:33

Frank de Boer bewaart goede herinneringen aan uitwedstrijden tegen AC Milan in de Champions League. Drie jaar geleden maakte de voormalige verdediger in San Siro zijn debuut als hoofdcoach van Ajax, waarbij knap met 0-2 werd gewonnen. Woensdag staan beide teams opnieuw tegenover elkaar in de modestad.

"Maar de situatie van toen is niet met die van nu te vergelijken", zei De Boer dinsdag op de persconferentie. "Milan had zich toen al geplaatst voor de tweede ronde, terwijl wij een overwinning nodig hadden."

Nu staat er ook voor Milan veel spanning op het duel, aangezien dat team minimaal een punt moet pakken om Ajax voor te blijven in de strijd om de tweede plaats. Een nederlaag betekent dat i Rossoneri het ticket voor de achtste finales aan de Amsterdammers moeten laten en zelf verder moeten in de Europa League.

"Nu is het ook voor Milan een belangrijk duel", aldus De Boer. De oefenmeester weet dat Milan zijn teleurstellende seizoen moet zien te redden in de Champions League. "In de Serie A staan ze immers al 22 punten achter op de koploper. Dus nu is het een heel andere situatie. Wie er favoriet is? Milan speelt thuis en heeft een goede ploeg, maar ik denk dat de kansen fifty-fifty zijn. Milan is aan de beterende hand, maar wij zijn nu ook goed in vorm."

"We hebben ons op dezelfde wijze voorbereid als anders", vervolgde De Boer. "Enkele van de jongere spelers voelen misschien wat meer spanning, maar dat heeft zich omgezet in iets positiefs. Los van het resultaat, wedstrijden als deze moeten een waardevolle ervaring voor hen worden. We zullen alles moeten geven. Kaka en Mario Balotelli zijn geweldige spelers en we moeten op onze hoede zijn voor hen. Maar met onze vorm zit het ook goed en dus kunnen we een goede prestatie op de mat leggen. We moeten gebruik maken van de ruimtes die Milan ons zal bieden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen