Luis Garcia (35) hangt schoenen aan de wilgen

14 januari 2014, 14:23

Middenvelder Luis Garcia zet een punt achter zijn voetballoopbaan. De 35-jarige Spanjaard heeft dat vandaag (dinsdag) bekend gemaakt. Het meeste succes had hij bij Liverpool, waar hij in 2005 beslag legde op de Champions League.

Garcia, die twintig interlands achter zijn naam heeft staan, begon zijn loopbaan bij FC Barcelona, waar hij opgeleid werd. Daar kwam de aanvallende middenvelder niet aan de bak, bij Atletico Madrid wel. Na de succesvolle periode keerde Garcia alsnog terug naar Camp Nou.

Liverpool plukte de Spanjaard in 2004 weg uit Barcelona, waar hij een uitstekende periode kende. "Ik wil Liverpool bedanken", zegt Garcia op de site van Liverpool. "De club heeft me onderdeel gemaakt van internationale voetbalhistorie. Ik zal voor altijd deel van de 'Red Family' zijn", aldus Garcia, die met Liverpool ook de FA Cup de Europese Super Cup en de Community Shield veroverde.

"Het is niet eenvoudig, maar wel onvermijdelijk. Ik heb de kans gekregen om de dromen die ik als kind had te vervullen en ik heb jarenlang met mijn passie kunnen bezighouden", aldus de middenvelder. Garcia kwam tot twintig duels in het Spaanse elftal en speelde ook voor Racing Santander, Panathinaikos en kwam de laatste twee seizoenen uit in de Mexicaanse competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen