NEC zoekt verdediger: "Een back-up is noodzakelijk"

23 januari 2014, 15:27

NEC incasseerde van alle eredivisieploegen de meeste tegengoals (vijftig) en is nu op zoek naar een centrale verdediger. Volgens trainer Anton Janssen heeft een aanwinst voor de achterhoede de prioriteit, maar de Nijmegenaren willen ook afscheid nemen van enkele spelers. 

"Met Tobias Hainz hebben we maar één linkercentrale verdediger in huis", zegt Janssen tegen VI. "Die jongen doet het prima, maar we hebben ook een back-up nodig. We zijn daar druk mee bezig." NEC zocht eerder ook een centrumspits achter Michael Higdon, maar heeft de 22-jarige Geoffrey Castillion al op huurbasis vastgelegd. Ook de negentienjarige Danzell Gravenberch wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van Ajax. Gravenberch kan op het middenveld en in de verdediging uit de voeten.

NEC hoopt ook afscheid van enkele spelers te kunnen nemen. Daan Bovenberg en Geert Arend Roorda mogen uitzien naar een nieuwe werkgever, terwijl Pavel Cmovz zelf aanstuurt op een vertrek uit Nijmegen. De 23-jarige Tsjech werd voor de winterstop uit de selectie gezet na wangedrag op de training, maar is door Janssen weer in genade aangenomen. "Er is interesse uit het voormalige Oostblok", zegt technisch directeur Edo Ophof. "Wij willen medewerking verlenen aan een vertrek, al hoeft Pavel niet per se weg bij ons."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen