Van Persie helpt United met drie treffers naar laatste acht

Ger
19 maart 2014, 22:40   Bijgewerkt: 19 maart 2014, 23:16

Robin van Persie heeft Manchester United hoogstpersoonlijk naar de kwartfinales van de Champions League geschoten. De Nederlandse spits (30) nam woensdagavond in de return tegen Olympiakos Piraeus de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening: 3-0. De overwinning was precies voldoende om de eerdere nederlaag in Griekenland (2-0) volledig weg te poetsen.

De manschappen van de bekritiseerde manager David Moyes bleken evenwel te zijn doordrongen van het belang van de Europese return. In Piraeus oogde United nog flets en besluiteloos, maar in het eigen Theatre of Dreams vertoonde het elftal eindelijk weer overeenkomsten met de ploeg die vorig seizoen nog regeerde in de Premier League. Al na achttien minuten was Wayne Rooney dicht bij de openingstreffer. De duurbetaalde aanvaller kopte een voorzet van routinier Ryan Giggs tegen de paal.

Met de 2-0 voorsprong kwam United overigens goed weg. Hernán Pérez had Olympiakos al vroeg in de wedstrijd een doelpunt moeten bezorgen, maar hij schoot in kansrijke positie wild over. Bovendien mocht de thuisploeg David De Gea dankbaar zijn. De Spaanse sluitpost hield met twee fabelachtige reflexen zijn doel schoon. Eerst redde De Gea op een kopbal van David Fuster, waarna hij in de rebound ook nog een inzet van dichtbij van Alejandro Dominguez onschadelijk maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen