Guingamp knikkert Monaco na verlenging uit beker

17 april 2014, 00:02

AS Monaco heeft ook zijn laatste mogelijkheid op een prijs verspeeld. De steenrijke equipe uit het prinsdom moest woensdag in de halve finale van de Coupe de France, na verlenging, zijn meerdere erkennen in En Avant Guingamp: 3-1.

Na negentig minuten was de score 1-1. Mustapha Yatabaré bracht Guingamp, een laagvlieger in de Ligue 1, in de zesde minuut aan de leiding. Een half uur later herstelde Dimitar Berbatov het evenwicht namens Monaco.

In de reguliere speeltijd werd niet meer gescoord en ook in de eerste 21 minuten van de verlenging vielen er geen doelpunten te noteren, maar daarna sloeg Guingamp twee keer toe. Fatih Atik en opnieuw Yatabaré bezorgden de ploeg een verrassende 3-1 zege.

Monaco investeerde afgelopen zomer fors, maar heeft daar dus geen eremetaal mee verdiend. Of er moet in de laatste weken van de Ligue 1 een wonder gebeuren. Met nog vijf wedstrijden te spelen bedraagt de achterstand op koploper Paris Saint Germain tien punten, wat normaal gesproken onoverbrugbaar is.

Guingamp speelt op zaterdag 3 mei in de finale in Parijs tegen Stade Rennes, dat tweedeklasser Angers dinsdag met 3-2 versloeg. Oud-PSV'er Ola Toivonen maakte één van de goals voor Rennes.