Janssen: "Minimaal één ploeg onder ons houden"

11 april 2014, 14:50

De spanning is om te snijden, in de kelder van de Eredivisie. Vooral voor NEC en Roda JC, die met elkaar lijken uit te maken welke ploeg volgend seizoen in de Jupiler League moet uitkomen. NEC heeft een voorsprong van twee punten ten opzichte van Roda, maar heeft nog een lastig programma. Komende zondag gaan de Nijmegenaren op bezoek bij AZ.

"De vijftiende plek is niet heel reëel meer", beseft coach Anton Janssen, die weet dat de achterstand op nummer vijftien NAC Breda zes punten is. De nacompetitie lijkt zodoende het hoogst haalbare voor NEC. "We moeten ervoor zorgen dat we minimaal één ploeg onder ons houden", zegt Janssen dan ook op de officiële clubsite. De keuzeheer van NEC is al bezig met eventuele opponenten in de komende tijd: "Natuurlijk kijk ik af en toe al naar dat schema, welke tegenstanders we mogelijk treffen. We willen overal op voorbereid zijn."

AZ kwam midweeks in actie, in het kader van de Europa League (Benfica-uit, 2-0 verlies). Janssen hoopt dat dit een voordeel is voor zijn ploeg: "Het kan gunstig zijn dat ze vermoeid zijn na zo'n trip. Van de andere kant zitten ze natuurlijk al maanden in dit ritme met Europese en nationale bekerwedstrijden. Dat ze daar nu van verlost zijn, kan misschien wel verlichtend werken. Vrij van extra zorgen. Makkelijk wordt het in Alkmaar zeker niet", weet de trainer van NEC.

Na AZ staan voor NEC de wedstrijden tegen FC Twente (thuis) en Ajax (uit) op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen