Bosnië tevreden ondanks verlies: "Je hebt wat geluk nodig"

16 juni 2014, 03:42

Bondscoach Safet Susic had weinig moeite om de nederlaag van Bosnië-Herzegovina tegen Argentinië te accepteren. Sterker nog, de trainer toonde zich na afloop van het duel best tevreden over het eindresultaat. De minimale nederlaag (2-1) biedt volgens hem voldoende perspectief voor het vervolg van dit toernooi.

"Ons doel was om Argentinië, één van de favorieten voor de wereldtitel, zo veel mogelijk weerstand te bieden. Dat is gelukt, daar ben ik tevreden over", sprak hij in Maracana. "We hadden wat pech dat we vroeg in de wedstrijd door een eigen doelpunt op achterstand kwamen. Om een goed resultaat te kunnen boeken tegen een ploeg als Argentinië, moet je goed spelen en heb je wat geluk nodig. Dat laatste hadden we helaas niet."

"Maar teleurgesteld ben ik niet", vervolgde hij. "Dit was geen sleutelwedstrijd voor ons, dat heb ik net ook tegen mijn spelers gezegd. We mochten verliezen, belangrijk was vooral om niet met ruime cijfers ten onder te gaan. Dat is gelukt en nu moeten we punten pakken in onze volgende twee wedstrijden tegen Nigeria en Iran."

Bosnië-Herzegovina maakte in Rio zijn debuut op een WK. Susic: "Het geeft ons, en het hele land, enorm veel voldoening om hier te zijn. Het is geweldig om een WK te spelen, maar iedereen weet dat we de laatste jaren goede resultaten hebben geboekt. Het was een kwestie van tijd voordat we op een WK zouden staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen