Brazilië overleeft penaltythriller tegen Chili

28 juni 2014, 21:00   Bijgewerkt: 28 juni 2014, 22:09

De Braziliaanse droom om als gastland het wereldkampioenschap te winnen is nog altijd in leven. In de eerste achtste finale van het toernooi was Brazilië in een ware thriller te sterk voor Chili. De ploeg van Scolari had daar wel strafschoppen voor nodig, want na 120 minuten voetbal stond een 1-1 eindstand op het bord. Een minuut voor tijd schoot Chili nog tegen de lat aan. In de strafschoppenserie werd Júlio César de held van Brazilië door twee strafschoppen te keren.

Brazilië werd door velen gezien als topfavoriet voor de titel, maar het vertoonde spel in de groepsfase was niet altijd fantastisch. Aan de andere kant verraste Chili dit toernooi door van Australië en Spanje te winnen. Voor de derde keer achtereen op een WK werden de Chilenen in de achtste finale gekoppeld aan Brazilië, een loting die de twee voorgaande keren (in 1998 en 2010) slecht voor hen afliep.

De wedstrijd ontbrandde in een fascinerend schouwspel, waar de meeste kansen voor het gastland waren. Vooral de luchtmacht van Chili bleek zwak te zijn, want zowel Fred als Neymar kreeg grote kopkansen. Een fraai afstandschot van Dani Alves werd met moeite gekeerd door keeper Bravo, terwijl een doelpunt van Hulk terecht werd afgekeurd wegens hands. Chili kreeg ook kansen, bijvoorbeeld toen er opnieuw geschutterd werd in de Braziliaanse verdediging: Aranguiz stuitte echter op Júlio César.

In de tweede helft zetten de Chilenen steeds dieper druk, iets waar de Brazilianen duidelijk moeite mee hadden. De Chilenen kregen meer grip op het duel en creëerden via Aranguiz dé kans op de 2-1. Zijn vlammende poging werd knap gered door Júlio César. Frustratie kroop in de ploeg van Scolari, die op een aantal striemende fluitconcerten werd getrakteerd vanaf de tribunes.

In die verlenging was het opnieuw Hulk die dichtbij een treffer was, maar Bravo wilde niet aan een Braziliaans feestje meewerken. De pijp raakte langzaamaan leeg bij de Chilenen, die met bosjes op de grond vielen om wat tijd te sprokkelen. Toch was de grootste kans in de verlenging voor Chili: invaller Pinilla ging op avontuur en ramde de bal een minuut voor tijd op de lat. Brazilië ontsnapte, waardoor een strafschoppenserie het logische gevolg was.

Zo kwam Brazilië goed, heel goed weg in Belo Horizonte. De vreugde bij de Brazilianen was er niet minder om, want het kan zich gewoon gaan opmaken voor de kwartfinale. Daarin speelt het tegen Colombia of Uruguay, die later op zaterdagavond tegenover elkaar staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen