Brazilië weet het zeker: "Dit wordt ons WK"

12 juni 2014, 01:05

Bij veel landen zijn de verwachtingen zeer hooggespannen, in aanloop naar het WK. Maar de druk is misschien wel het grootst bij Brazilië, dat niet alleen gastheer van het toernooi, maar ook één van de grote favorieten voor de eindzege is. Bondscoach Luiz Felipe Scolari is vol vertrouwen: "Dit wordt ons WK."

Scolari had een bericht voor alle Brazilianen: "Het moment is gekomen. Dit wordt ons toernooi", sprak de bondscoach, die aan het roer stond toen Brazilië in 2002 voor de vijfde maal in de historie van het land beslag wist te leggen op het mondiale eindtoernooi. De Selecão trapt het WK morgen (donderdag) af. In São Paulo is Kroatië de tegenstander in het openingsduel.

"Er zijn zeven stappen die gezet moeten worden", zegt Scolari over het WK. "Eerst moeten we ons alleen nog maar op de eerste stap focussen. Dat is de wedstrijd tegen Kroatië", benadrukt de coach, die het in de groepsfase verder opneemt tegen Mexico en Kameroen.

Vele ogen zijn tijdens het WK gericht op Neymar, die het verschil moet maken voor de Braziliaanse equipe. De aanvaller van FC Barcelona kan niet wachten op de start van het toernooi, waar hij, net als bij de Confederations Cup, furore hoopt te maken: "Ik hoop dat ik mijn team op de best mogelijke manier kan helpen om de Braziliaanse droom - het winnen van het WK - waar te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen