Chiellini: "Schorsing Suarez? Nee, FIFA heeft hem nodig"

24 juni 2014, 23:34

Uruguay bereikte dinsdag ten koste van Italië de achtste finales van het WK, maar sterspeler Luis Suarez eiste een negatieve hoofdrol voor zich op. De aanvaller zette, zeker niet voor het eerst, zijn tanden in één van de spelers van de tegenpartij. Dit maal was Giorgio Chiellini het slachtoffer. De verdediger denkt echter dat Suarez wegkomt met zijn dwaze actie.

"Want de FIFA heeft sterren als hij nodig voor een WK", legde Chiellini na afloop uit voor de camera van Sky Sport Italia. "Ik zou het prachtig vinden als ze toch de moed hebben om hem op basis van de videobeelden alsnog te bestraffen. De scheidsrechter heeft de afdruk van zijn tanden in mijn schouder ook gezien, maar deed er niets aan."

Chiellini was sowieso niet te spreken over het optreden van de Mexicaanse leidsman, die eerder al - bij een 0-0 stand - Claudio Marchisio een dubieuze rode kaart had gegeven. "Beschamend, de scheidsrechter heeft deze wedstrijd beslist", aldus de mandekker van Juventus. "Als er één team verdiende door te gaan, waren wij dat."

"Toen we nog met elf man stonden, hadden we de controle en is Uruguay nooit gevaarlijk geweest. Vanzelfsprekend was het in het laatste half uur, met tien man, moeilijk en uit die corner kregen we de deksel op onze neus", vervolgde Chiellini. "Die rode kaart van Marchisio en het niet bestraffen van Suarez zijn beslissend geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen