Chili neemt met moeite afstand van strijdlustig Australië

14 juni 2014, 02:02

Chili is met een driepunter aan het WK begonnen. Tegen Australië dacht het al snel op rozen te zitten, maar mocht het achteraf niet klagen dat een 3-1 eindstand op het scorebord stond. Het fysiek sterke Australië kende een valse start en knokte zich vervolgens knap terug in de wedstrijd. Voor de Australiërs was het niet genoeg.

Bij de Socceroos was er inbreng van twee Eredivisie-spelers. Linksback Jason Davidson (Heracles Almelo) en Tommy Oar (FC Utrecht) waren de enige spelers uit de Nederlandse competitie die op het veld stonden. Bij Chili moest FC Twente-middenvelder Felipe Gutierrez zich tevreden te stellen met een plek op de bank. Arturo Vidal bleek toch fit genoeg om in actie te komen.

Chili probeerde vanaf de eerste minuut dominant voetbal te spelen. Dat resulteerde in veelvuldig balbezit en een snelle voorsprong. De verdediging van Australië liet in de openingsfase te wensen over en demonstreerde dat bij het doelpunt van Alexis Sanchez. Door slecht wegwerken van de mandekkers stuiterde de bal voor de voeten van de Barcelona-aanvaller. Voor hem een kwestie van binnen schieten. Twee minuten later kwam daar een tweede klap overheen. Door een dekkingsfout werd Jorge Valdivia helemaal vrijgelaten. Vanaf rand strafschopgebied plaatste de middenvelder de bal in de linkerbovenhoek: 2-0.

Australië had het geluk dat Chili na de verdubbeling verzuimde om door te drukken. Integendeel, het liet zich zelfs terugzakken en Australië meer in het spel komen. Bovendien lieten de Chilenen zich aftroeven in de fysieke duels. Routinier Tim Cahill bracht met zijn aansluitingstreffer de spanning terug in de wedstrijd. Een voorzet vanaf rechts kopte hij kruislings hard raak. Een minuut later had de spits de gelijkmaker op de schoen, maar trof de voorhoedespeler de schoenen van de doelman. Het was duidelijk dat de ervaren speler zijn team op sleeptouw wilde nemen in de eerste helft. Hier en daar probeerde hij onrust te stoken en de confrontatie op te zoeken. Dat kwam hem echter wel op een gele kaart te staan, waardoor hij zich in het restant van de wedstrijd meer moest inhouden.

De 'uitploeg' kwam een stuk scherper uit de kleedkamer dan Chili. Wel zag het vrijwel direct Ivan Franjic met een blessure het veld verlaten. Niet veel later dacht een gedeelte van het publiek aan een strafschop. Cahill werd aan zijn shirt vastgehouden, maar de arbiter ging niet mee in de smeekbede van de Australiër. Tot overmaat van ramp zag hij daarna een doelpunt afgekeurd worden vanwege randje buitenspel. Australië deed er alles aan om de gelijkmaker te produceren, maar het ontbrak ze aan het nodige geluk. Zo produceerde Mark Bresciano een heerlijke volley. Goalie Bravo lag echter in de weg.

Richting de slotfase maakte Gutierrez zijn opwachting voor Chili. Hij verving de geblesseerde Vidal, die toch niet fit genoeg was om de hele wedstrijd vol te maken. De slotfase stond bol van de fouten, maar ook van de spanning. Chileen Eduardo Vargas was akelig dicht bij de beslissing. Zijn schuiver werd van de doellijn geschoven door verdediger Wilkinson. In de laatste minuten vloeiden de krachten van beide elftallen weg en bepaalde invaller Beausejour de eindstand op 3-1 met een lage schuiver.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen