Costa Rica snapt niets van grootschalige dopingcontrole

22 juni 2014, 20:44

Costa Rica is niet gediend van de werkwijze van de FIFA. Het land uit Centraal-Amerika zorgde vrijdag - al voor de tweede keer op het WK - voor een enorme verrassing, door Italië met 1-0 te verslaan. Maar liefst zeven internationals van Costa Rica werden na de stunt gecontroleerd op dopinggebruik. Dit tot onvrede van de WK-deelnemer.

Het is gebruikelijk dat er twee spelers van een land na het duel een dopingtest moeten ondergaan. Dat er zeven Costa Ricanen werden gecontroleerd op het gebruik van verboden middelen, zorgt voor de nodige vraagtekens. Costa Rica wil dan ook tekst en uitleg: "We willen van de FIFA een verklaring waarom plotseling zoveel spelers van onze ploeg voor een dopingtest aan de beurt waren", aldus het bondsbestuur van Costa Rica volgens de NOS.

De voetbalbond van Costa Rica vreest voor de reputatie van de nationale ploeg: "We accepteren dat de FIFA bij het WK het recht heeft om tal van controles uit te voeren. Maar we betreuren het dat een buitensporig aantal spelers van onze ploeg na het duel met Italië eruit werd gepikt. Dat kan ons team onnodig een slechte naam bezorgen".

Bondscoach Jorge Luis Pinto trok zich er overigens weinig van aan: "Wat mij betreft worden al mijn spelers na elke WK-wedstrijd van ons gecontroleerd. De negatieve resultaten zullen het bewijs vormen van onze perfecte voorbereiding op dit WK."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen