FIFA start onderzoek naar bijtende Suarez

25 juni 2014, 08:10

De FIFA is een onderzoek gestart naar het gedrag van Luis Suarez tijdens de WK-wedstrijd tegen Italië. De aanvaller van Uruguay beet dinsdag in de tweede helft in de schouder van Giorgio Chiellini en moet vrezen voor een fikse schorsing.

De FIFA liet via haar officiële kanalen weten dat het een onderzoek is begonnen en heeft zowel Suarez als de bond van Uruguay gevraagd om een verklaring. Scheidsrechter Marco Rodríguez uit Mexico ontging het voorval, maar op televisiebeelden is te zien dat de oud-Ajacied zijn tanden in de Italiaan zet. Suarez en de bond hebben tot woensdagmiddag 17.00 uur (22.00 uur Nederlandse tijd) de tijd gekregen om te reageren.

Het is niet de eerste keer dat de Uruguayaan een tegenstander bijt. De eerste keer was in 2010 als speler van Ajax, toen hij PSV'er Otman Bakkal in de nek beet. Vorig jaar zette hij, in dienst van zijn huidige club Liverpool, zijn tanden in Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic.

Uruguay plaatste zich ten koste van Italië voor de achtste finales van het WK, waarin Colombia de tegenstander zal zijn. Diego Godin tekende met een kopbal voor het enige doelpunt in de laatste groepswedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen