Giroud wil basisplaats: "Ben in vorm en positief gestemd"

11 juni 2014, 21:57

Olivier Giroud vindt dat bondscoach Didier Deschamps niet om hem heen kan in de basisopstelling. De spits van Arsenal vindt dat hij dusdanig veel indruk heeft gemaakt in de oefeninterlands in aanloop naar het WK, dat hij een basisplaats verdient.

"Ik ben blij met mijn prestaties in de oefenwedstrijden. Ik ben in vorm en ben positief gestemd. Ik hoop veel te spelen", aldus de 27-jarige Giroud op FIFA.com. De spits profiteert mogelijk van de absentie van Franck Ribéry. De Franse vedette mist het WK door een blessure. Het lijkt erop dat Karim Benzema, de concurrent van Giroud, hierdoor naar de linkerflank verhuist. Een andere optie voor de spitspositie is Antoine Griezmann.

Sinds zijn eerste interland in 2011 wist Giroud nog niet uit te groeien tot een vaste waarde bij Les Bleus. Hij sprak onlangs uit dat hij zich wil schikken in zijn rol, maar dat hij op meer speelminuten rekent. Op de vraag of hij in de spitspositie moet beginnen bij de Fransen, antwoordt de spits vastberaden: "Ja, uiteraard."

Frankrijk speelt komende zondag haar eerste groepsduel op het WK, tegen Honduras. Zwitserland en Ecuador zitten ook in Groep E.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen