Goalgetter Villa stopt na WK als international

4 juni 2014, 19:29

Het WK voetbal in Brazilië, dat over acht dagen begint, wordt de laatste klus van David Villa als international. De 32-jarige aanvaller heeft woensdag aangekondigd dat hij zich na de zomer niet meer beschikbaar stelt voor de nationale ploeg van Spanje.

"Het is niet leuk om te zeggen dat ik stop als international, maar het WK wordt mijn laatste optreden in het shirt van Spanje", zei Villa op een persconferentie. "Ik wil vanaf de eerste dag genieten van het WK. Hopelijk spelen we een goed toernooi en leidt dat tot een extra ster op ons shirt."

Villa werd in 2008 Europees kampioen met Spanje en twee jaar later volgde, ten koste van Oranje, de wereldtitel. Het EK van 2012, dat Spanje eveneens won, ging vanwege een blessure aan hem voorbij. Afgelopen seizoen veroverde Villa met Atlético Madrid de landstitel en werd de Champions League-finale bereikt. Na de zomer verhuist de goalgetter, die in 94 interlands 56 keer scoorde en daarmee all-time topscorer is van Spanje, naar de Verenigde Staten om bij New York City aan de slag te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen