Kroatië walst over Kameroen heen na dom rood Song

Jw
19 juni 2014, 02:07   Bijgewerkt: 19 juni 2014, 02:16

Kroatië is weer volop in de race voor een plek in de tweede ronde op het WK. De Kroaten bleken woensdagavond veel te sterk voor Kameroen, dat met 4-0 werd verslagen. Het West-Afrikaanse land is daarmee al na twee wedstrijden uitgeschakeld in Brazilië. Kameroen speelde meer dan de helft van de wedstrijd met tien man door een rode kaart van Alexandre Song.

Veel dommer kun je het niet bedenken. Bij een 1-0 achterstand vlak voor de rust liet Alexandre Song zich op onbegrijpelijke wijze gaan. De oersterke middenvelder van FC Barcelona liep vlak achter Mario Mandzukic, die hem blijkbaar op de zenuwen werkte, en sloeg de spits van Bayern München op de rug. Arbiter Pedro Proença zag het voor zijn neus gebeuren en kon niet anders dan de rode kaart trekken. Song, de man die Kameroen juist op sleeptouw moest nemen in dit toernooi, liet zijn team achter met tien spelers.

Bij Kameroen zat de geblesseerde Samuel Eto'o op de bank. Zijn vervanger Vincent Aboubakar zorgde voor een paar dreigende situaties in het strafschopgebied van Kroatië, maar verzuimde de trekker over te halen. Kroatië speelde na de openingstreffer op balbezit en dat kan het ook uitstekend met spelers als Luka Modric en Ivan Rakitic op het middenveld. Kameroen kwam er niet echt aan te pas, maar kansloos oogde de Afrikaanse ploeg zeker niet. Na de rode kaart van Song was het dat wel.

Kroatië mocht aan het zelfvertrouwen werken. Mandzukic kopte uit een corner de 3-0 tegen de touwen. De aanvalsleider bevestigde daarmee de indruk dat hij behoorlijk werd gemist in het openingsduel tegen Brazilië (2-1 verlies). Even later pikte de 28-jarige spits ook zijn tweede doelpunt mee. De zwakke keeper Itandje tikte de bal voor de voeten van Mandzukic, die de afgang voor Kameroen nog erger maakte (0-4).

Maandag zullen Kroatië en Mexico in een onderling duel bepalen welk land het gaat opnemen tegen Nederland of Chili in de tweede ronde van het WK. Met Kameroen als tegenstander heeft Brazilië in elk geval de beste papieren om de groep als winnaar af te sluiten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen