Pover gelijkspel bij Rusland - Zuid-Korea

18 juni 2014, 01:58

Ook voor Rusland en Zuid-Korea is het WK nu echt begonnen. De laatste twee ploegen die nog niet in actie waren gekomen stonden dinsdagavond tegenover elkaar. In een wedstrijd die pas diep in de tweede helft het aanzien waard werd speelden Rusland en Zuid-Korea met 1-1 gelijk. De doelpunten kwamen op naam van twee invallers: Lee Keun-Ho en Alexander Kerzhakov. In beide gevallen stonden de keepers er niet goed op. Door de puntendeling in groep H heeft België de beste papieren.

Op voorhand was lastig in te schatten wie in de Arena Pantenal favoriet was. Bij zowel Rusland als Zuid-Korea heeft de afgelopen jaren een succesvolle generatie voetballers afscheid genomen en zijn er nieuwe mannen voor in de plaats gekomen. Dinsdagavond keken de toeschouwers in Cuiabá dus niet naar oude bekenden als Andrey Arshavin, Roman Pavlyuchenko of Ji-Sung Park. De spelers die wel op het veld stonden kwamen grotendeels uit de nationale competities van de twee landen. Bij Rusland, tegenwoordig gecoacht door Fabio Capello, spelen zelfs alle spelers in Rusland.

Beide landen kozen ervoor om in de eerste helft weinig risico's te nemen. De wedstrijd werd daardoor getekend door twee verdedigend ingestelde ploegen, veel lange ballen en weinig kansen. Het eerste schot op goal liet meer dan 30 minuten op zich wachten: Ignashevich schoot een vrije trap van grote afstand op de vuisten van keeper Sung-Ryong. Zuid-Korea had ook één kansje, toen Koo Ja-Cheol zijn poging van afstand via het been van een Russische verdediger net naast zag gaan. De twee ploegen gingen onder een fluitconcert van de toeschouwers de kleedkamers in.

Die cynische aanmoedigingen van het Braziliaanse publiek leken te werken. Hoewel het spel van beide kanten pover bleef, kwamen er na rust in ieder geval wat mogelijkheden. Een kopbal van Berezutsky eindigde in het zijnet, terwijl afstandschoten van Koo Ja-Cheol tweemaal door keeper Akinfeev werden losgelaten.

Akinfeev liet dus al geen beste indruk achter, en het derde schot dat op hem af kwam werd hem fataal. Invaller Lee Keun-Hoo schoot in de 68e minuut vanaf een meter of 20 recht op de goalie af, die hem zo door zijn handen liet glippen. Een gelukje voor Zuid-Korea, maar de 0-1 telde toch echt.

De Russen kwamen na het tegendoelpunt eindelijk uit hun schulp. Capello besloot spits Alexander Kerzhakov erin te zetten, wat een gouden zet bleek. Al binnen enkele minuten was hij degene die de gelijkmaker erin legde. Na een goed toegepaste voordeelregel en een scrimmage kon Kerzhakov de bal van dichtbij intikken.

De twee doelpunten deden de wedstrijd goed, want opeens bleken beide ploegen wel voor de winst te willen spelen. Ondanks een klein slotoffensief van Rusland kwam er uiteindelijk geen winnaar, waardoor alle ploegen in groep H nog volop kans maken op de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen