Prandelli over passeren Rossi: "Risico te groot"

3 juni 2014, 18:40

Cesare Prandelli, de bondscoach van Italië, vond het een te groot risico om Giuseppe Rossi mee te nemen naar het WK in Brazilië. De trefzekere spits van Fiorentina, dit seizoen lang geblesseerd geweest, viel zondag af uit de voorselectie van i Azzurri.

Rossi maakte in de afgelopen Serie A-jaargang zestien doelpunten voor Fiorentina, terwijl hij bijna het halve seizoen moest missen vanwege een knieblessure. De spits was al twee keer eerder zwaar geblesseerd geweest aan het gewricht. Hoewel de schade dit keer meeviel en Rossi begin mei zijn rentree kon maken, durfde Prandelli hem toch niet mee te nemen naar Brazilië.

"Het risico was te groot", zei Prandelli dinsdag op een persconferentie. "Ik had de makkelijke weg kunnen kiezen door hem op te roepen, zodat iedereen tevreden zou zijn. Maar de tijd om volledig te herstellen van zijn blessure was te kort. Ik heb hem begin vorige maand laten weten dat hij niet bij de voorselectie zou zitten, maar hij wilde een kans en die heb ik hem ook gegeven."

"Hij heeft hard gewerkt, maar voor de oefenwedstrijd tegen Ierland (van afgelopen zaterdag, 0-0, red.) heb ik hem gezegd dat ik meer van hem wilde zien. Ik wilde een spits zien die ook als een spits zou spelen, maar helaas heb ik dat niet gezien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen