Tabarez jubelt na zege Uruguay: "Geweldig duel"

20 juni 2014, 09:31

Oscar Tabarez is in de wolken na de zege van Uruguay op Engeland: 2-1. De bondscoach van de Zuid-Amerikanen is trots op zijn ploeg en zegt dat niet alle aandacht moet uitgaan naar Luis Suarez, die twee keer scoorde. Tabarez stelt dat ook Edinson Cavani een sleutelrol vervulde.

"Na lange tijd hebben we een Europese tegenstander verslagen", zegt de blije coach. "Veel mensen dachten dat dit niet kon." Uruguay verloor de eerste wedstrijd op dit WK van Costa Rica. "Na Costa Rica  hebben we gezegd: we zitten niet voor het eerst in deze situatie. Dit is ook al gebeurd tijdens de kwalificatie, toen we vanuit geslagen positie als nog het wereldkampioenschap haalden. We wisten precies wat er op het spel stond. Onze tegenstander ook. Het was een geweldig duel."

De ervaren oefenmeester is blij het optreden van Cavani. "Hij heeft een belangrijke rol gespeeld door Gerrard te controleren. Gerrard creëert normaal meer mogelijkheden, maar dat lukte hem nu niet door het werk van Cavani. Dat was de sleutel van de wedstrijd. Tegen de Italianen gaan we hetzelfde proberen te doen. De spelers zijn close met elkaar en ze houden van hun land. Dit betekent heel veel voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen