Tabarez: "Media hebben het gemunt op Suarez"

24 juni 2014, 23:29

Uruguay-bondscoach Oscar Tabarez neemt het op voor Luis Suarez, die dinsdag in het WK-duel met Italië (1-0 winst) voor de derde keer in zijn loopbaan een tegenstander beet. Dit maal was de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini het slachtoffer.

Zo'n beetje de hele (voetbal)wereld spreekt schande van het gedrag van Suarez, maar volgens Tabarez is dat overdreven. "Ik heb de beelden nog niet gezien, maar ik wil jullie ook wijzen op hetgeen ervoor gebeurde", aldus Tabarez tegenover de verzamelde media. Suarez en Chiellini waren met elkaar in duel, toen de Uruguayaan zijn tanden in de schouder van de mandekker van Juventus plantte.

De scheidsrechter trok geen kaarten naar aanleiding van het incident. Tabarez: "Ik wil het er niet over hebben. Als de arbiter niets heeft gezien, dan viel er waarschijnlijk ook niets te zien. Helaas heeft een aantal (Britse) media het gemunt op Suarez."

Suarez moet vrezen voor een lange schorsing, aangezien de FIFA hem op basis van de beelden kan vervolgen. Tabarez maakt zich geen zorgen. "Ik weet niet waarom hij dit WK niet meer in actie zou kunnen komen, zoals jullie suggereren. Als wij merken dat hij wordt aangevallen, dan gaan wij hem verdedigen."

Uruguay plaatste zich door de winst op Italië voor de tweede ronde van het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen