Uruguayaanse bondscoach stapt uit FIFA-comité

Ger
28 juni 2014, 00:06

Oscar Tabarez stapt uit het strategisch comité van de wereldvoetbalbond. De bondscoach van Uruguay heeft dat besluit genomen naar aanleiding van de straf voor zijn sterspeler Luis Suarez. In het strategisch comité praten prominenten uit de voetbalwereld over de politieke, economische en sociale aspecten van de sport.

De 67-jarige Tabarez maakte zijn vertrek uit het comité bekend in de perszaal van het Maracanã in Rio de Janeiro. De keuzeheer las een uitgebreide verklaring voor. "Al jarenlang werk ik bij de FIFA, eerst als docent, daarna als lid van het technische comité en nu bij het strategisch comité. Ik kan echter niet langer voor een organisatie werken die andere normen en waarden heeft dan ik", aldus Tabarez.

Suarez werd donderdag voor negen interlands geschorst omdat hij de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini had gebeten. De aanvaller van Liverpool mag zich bovendien vier maanden niet op het voetbalveld vertonen. Zonder de oud-Ajacied speelt Uruguay zaterdag de achtste finale van het WK tegen Colombia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen