PSV leeft toe naar topper in ArenA: "Belangrijk meetmoment"

22 augustus 2014, 15:44

Met overwinningen op Willem II en NAC Breda is PSV prima aan het seizoen begonnen. De eerste echte test van het seizoen volgt komende zondag, in de ArenA tegen landskampioen Ajax. Coach Phillip Cocu kijkt uit naar de wedstrijd in Amsterdam. "Ik denk dat we een stabiele indruk maken, we hebben vertrouwen, eenheid en kwaliteit. Dat heeft Ajax ook, daarom wordt het een interessante wedstrijd."

"Wat de uitslag ook is, dat zal niet bepalend zijn voor het kampioenschap", zegt de coach op de website van zijn club. "Het is een grote wedstrijd, als je in staat bent daar te winnen dan sta je er als elftal goed op. Maar zo vroeg in het seizoen is dat niet bepalend. Als het drie wedstrijden voor het einde is, is dat natuurlijk anders."

Cocu benadrukt dat zijn team negentig minuten geconcentreerd moet zijn om een goed resultaat te boeken in de ArenA. "Tegen een ploeg als Ajax mag je niet verzwakken. Je mag geen moment de teugels even laat vieren, want dan zijn zij in staat daar toe te slaan. Het verschil in toppers is vaak klein. De eerste echte topwedstrijd komt er aan en dat is voor beiden een belangrijk meetmoment. Het is voor ons een mooi moment om te kijken waar we staan als team, als elftal", zegt de oud-middenvelder. "Ik denk dat we een stabiele indruk maken, we hebben vertrouwen, eenheid en kwaliteit. Dat heeft Ajax ook, daarom wordt het een interessante wedstrijd."

Santiago Arias ontbreekt in de wedstrijdselectie, de rechtsback kampt met een blessure. Oscar Hiljemark hield een vleeswond over aan het Europa League-duel met Shakhtyor, maar kan vermoedelijk gewoon spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen